پاستیل یکی از محبوب ترین ها خوراکی ها برای همه سنین به خصوص کودکان است که با شکل ها و طعم های گوناگون در بازار وجود دارد و به اعتقاد بعضی ها اعتیادآور است. احتمالا کسی نیست که تاکنون پاستیل نخورده باشد، اگر شما نیز جزو پاستیل خوران قهار هستید و به این خوراکی علاقه زیادی دارید بهتر است چند آگاهی و چند توصیه را که در این بخش از نمناک آورده ایم را پیش از خوردن این خوشمزه ها مدنظر داشته باشید تا سلامت تان به خطر نیفتد.
پاستیل چیست و چگونه تشکیل شد؟
پاستیل از ژلاتین، شکر و مواد افزودنی تشکیل شده است که طعم های متفاوتی دارد. البته از نوعی واکس برای براق کردن پاستیل استفاده می کنند که با سلامت فرد منافاتی ندارد. یک کارگر ساده که تجربه زیادی در شیرینی پزی داشت رمز درست کردن پاستیل را کشف کرد و نام این آبنبات های خرسی خود را هاریبو گذاشت و سپس برای ایجاد تغییر در مزه و طعم و حتی حالت آنها از مقداری طعم دهنده میوه ای و ژلاتین استفاده کرد و آبنباتهایی درست کرد که عین نرمی، کمی هم سفت بودند، کش می آمدند.
پاستیل های امروزی غیر از شکل و شمایل خرس، در قالب های متعددی مانند شکل حیوانات قورباغه و مرغ و زرافه گرفته تا میوه هایی مثل آلبالو و توت فرنگی و سیب و پرتقال و انار و اشیایی چون خودرو و بطری نوشابه و… با تنوع زیادی در مزه و رنگ و شکل تولید می شوند.
خواص خوردن پاستیل و ژلاتین آن
این خوراکی خوشمزه در بین افراد طرفداران زیادی دارد و گروهی از متخصصان تغذیه با مصرف آن موافقند و نه تنها خوردن آن را در حد معمول نه تنها مضر نمی دانند، کلی هم خاصیت و فایده برای آن ذکر می کنند که همانطور که در بخش سلامت نمناک می گوییم عبارتند از :
پاستیل خواص ضدالتهابی دارد و دردهای مفصلی را کاهش می دهد و از ابتلا به پوکی استخوان هم پیشگیری می کند.
ژلاتین منبعی سرشار از پروتئین است که فرد می تواند با خوردن پاستیل یا ژلاتین بخشی از این ماده معدنی مورد نیاز برای کارکرد بهینه بدن را تامین کند.
گلایسین موجود در پاستیل سبب تقویت سیستم گوارش و بهینه کردن روند هضم و جذب غذا در بدن می شود.
پاستیل چه خاصیتی برای بدن دارد؟
مصرف پاستیل به کاهش کلسترول خون کمک می کند.
پاستیل حاوی اسید فولیک است و برای زنان مفید است.
برای پیشگیری از نازکی مو، می توان از پاستیل استفاده کرد.
پاستیل ویتامین B دارد و برای افسردگی مفید است.
آمینواسیدهای موجود در پاستیل سبب بهبود بافت های پوستی می شود.
مسواک زدن دندان ها بعد از خودن پاستیل
ترکیبات ژلاتینی موجود در پاستیل باعث می شود که آنها به مخاط دهان و دندان ها بچسبند و سبب پوسیدگی دندان ها شوند پس پاستیل را نجوید و اجازه دهید در دهان تان آب شود و بعد از خوردن پاستیل آن سریع مسواک بزنید..
برای دیدن محصولات خمیردندان و مسواک کلیک کن
پاستیل بدون قند مخصوص دیابتی ها
برای تولید پاستیل های بدون قند به جای قندهای طبیعی مانند ساکاروز از شیرین کننده های مصنوعی که بسیار شیرین تر از قندهای طبیعی هستند و برای افراد دیابتی مضرند. ساکاروز و قندهای مصنوعی کبد را به فعالیت بیشتر برای سم زدایی از آن وا می دارد و به دلیل نیاز به آب بیشتر، کلیه هم در این روند شرکت می جوید.
میزان قند مصرفی یک فرد دیابتی با یک فرد سالم تفاوت دارد و او برای انتخاب خوراکی های شیرین با محدودیت مواجه است. یک فرد سالم می تواند روزانه 40 تا 50 گرم از انواع خوراکی های شیرین استفاده کند.